tirsdag 28. september 2010

Overårige spillere

Referat fra Tromsfotball krets sitt møte ang. overårige spillere og bruk av disse:



Problemet er at overårige spillere som  ikke er registrert hos Troms Fotball krets, det er størst problemer i distriktene, men forekommer også i Tromsø regionen.
Regelverket står på kretsen hjemmesider, men her kreves det holdnings endringer av foreldre/trenere.
Dette vil mange ganger vises utad som feigt av lag å spille med overårige ,men vi må ha forståelse at bygdelag ikke klarer å stille reine årsklasser, men igjen går det på å søke  dispansasjon.
Men møtet viser at det helt klart at det  styres i retning av alle lag har lyst å gjøre det best mulig, og etter min mening er det med bredde litt på avveie, og det er helt fra syvernivå.
Krestsen skal se nøyere på å ha reine årsklasser i byene.
Men de vil aldri komme bort i fra det at lag ønsker å melde seg en klasse opp, eller som TIL lage flere  elitelag.

Det er helt klart at det er den veien TIL  går, og det er flere klubber som er på vei i samme retning.
Det er klart at TIL har store fordeler i at de er så mange i alle gutte klasser at de dårligste kan samles på et lag.
Spørsmålet er om vi andre klubber skal følge etter, etter min mening har ikke vi ressurser nok til at de mindre bra får godt nok tilbud.
Det ble klart at kretsen har håp om at  skulle samle alle lag før de deler inn seriene….


Kretsen melder også at de ikke har resurser til å sjekke opp alle klager fra lag.
For å si det sånt blir pr i dag aldri dommerkort sjekket av kretsen, så det store spørsmål som ble stilt er det vits å skrive dommerkort?
Svaret var at de håpet at de på sikt skulle klare å å sjekke slike saker hvis enkelte lag ønsket det.


Her er hvordan kretsen ser på dette, og innkalte til møte:
I forbindelse med innvilget dispensasjoner i klassene smågutter og småjenter 7-er er det kommet inn flere henvendelser fra klubber med spørsmål om hvilke kriterier som ligger til grunne og hvordan ordningen med dispensasjonsspillere fungerer i praksis.

Det kan virke som om at det er en del uvitenhet ute blant klubbene på hva som er hensikten med å registre overårig spiller, og ikke minst hvordan dette skal praktiseres i forbindelse med kamp (hvor mange spillere som er lov til å bruke pr. kamp, bytte av overårige spillere, informasjonsplikt om overårige spillere i forbindelse med kamp og utfylling av dommerkort med overårige spillere).

Vi opplever også misforståelser rundt tiidsfrister for å registrere overårige og ikke minst hvor mange overårige som kan registreres pr. klasse.

På et  11-er lag kan det brukes inntil 2 overårige pr. kamp og på 7-er eller 5-er lag 1 overårig pr. kamp.
Overårig spiller kan ikke være mer enn ett år for gammel, og kan i samme sesong IKKE spille på lag i sin egen klasse eller høyere.

Det er også viktig å merke seg at en spiller som deltar som overårig på et lag, i løpet av sesongen kun kan delta på det laget vedkommende velger å spille som overårig på.
Ikke for andre lag i klubben